Velika je čast biti deo reprezentacije!
Velika je čast biti deo reprezentacije!

Borac i Čačak imali nekoliko predstavnika u muškoj seniorskoj reprezentaciji Srbije!

Pored obaveza u klubu, trener prvog tima Borca i idejni tvorac košarkaškog kampa ,,Malina” Marko Marinović je bio zauzet i u reprezentaciji, kao član stručnog štaba selektora Svetislava Pešića. Da podsetimo, selekcija Srbije je ostvarila dve pobede nad Slovačkom krajem februara, prvo u Beogradu (75:63), a zatim i u Slovačkoj (63:71).

,,Nisam neko vreme bio sa ekipom, jer sam imao obaveze u reprezentaciji. Ostvarili smo dve izuzetno važne pobede protiv Slovačke. Svi misle da smo to lako uradili, ali moram da podsetim da smo imali puno kadrovskih problema. Od 24 igrača čak 13 njih je otkazalo učešće. Ali momci koji su ostali pružili su svoj maksimum, pa smo na kraju nagrađeni sa dve pobede. A pošto se sve pobede prenose u drugi krug, ove dve utakmice nam puno znače.“, rekao je Malina. Činjenica da su Marko Marinović, Radovan Đoković, kao i Đorđe Milošević, fizioterapeut Borca, bili članovi seniorske selekcije, svako u svojoj struci, još je jedan dokaz da se odlično radi u klubu iz grada na Moravi.

,,Velika čast za klub je da u reprezentaciji ima svoje predstavnike. To je samo podstrek za dalji rad. Očigledno da neko prati i ceni rad u Čačku.”, završio je Marko Marinović.

Nikola Minović