MALINA I TRENERI

MARKO MARINOVIć MALINA

deca sa treneromMarko Malina

Rođen 1983. godine u Čačku, talentovani košarkaš je brzo osvojio srca građana svog rodnog grada pod nadimkom "Malina". Sa svega 17 godina, stupio je na parket prvog tima Borca. Tokom četvorogodišnjeg boravka u ovom klubu, stekao je dragoceno iskustvo koje će mu biti od suštinskog značaja u narednim fazama karijere.

Nakon toga, preselio se u redove FMP-a gde je proveo dve godine i osvojio Jadransku (ABA) ligu i nacionalni kup Radivoja Koraća. Ova faza označava početak izuzetno bogate međunarodne karijere koja je oblikovala Markov sportski identitet.

Nakon sjajnog perioda u Španiji s klubovima poput Đirone i Valensije, kao i zapaženog nastupa u reprezentaciji Srbije i Crne Gore na Svetskom prvenstvu 2006. godine, svoj put nastavlja kroz evropske klubove poput Crvene Zvezde, Albe iz Berlina, Krasnaja Krila i Jeniseja Krasnojarska u Rusiji.

Baš kao što je briljirao na terenu tokom mladih godina, sada kao trener pokazuje sjajnu perspektivu, a čitav njegov put je započeo u srcu Borca i Čačka. Marko Marinović je danas pomoćni trener reprezentacije Srbije sa kojom je osvojio srebrnu medalju na svetskom prvenstvu 2023.godine. 

“Osnivanje kampa Malina, posvećenost deci i okupljanje prijatelja, saradnika i trenera kako bi se mladim igračima i igračicama pružili najkvalitetniji treninzi je moj način da se odužim navijačima, klubu Borac i samom gradu Čačku na bezrezevnoj podršci svih ovih godina” - Marko Marinović Malina.

TRENERI I Koordinatori kampa

RATKO JOKSIĆ
Glavni koordinator kampa

Ratko Joksić je svoju košarkašku karijeru započeo 1958. godine u KK Železničar, gde je igrao dvanaest sezona, uključujući i jednu sezonu u KK Borac. Nakon završetka igračke karijere, postao je trener i postigao značajne uspehe, uključujući osvajanje prvenstva Jugoslavije sa pionirskom selekcijom Železničara 1973. godine. Kasnije je trenirao niz seniorskih ekipa u Jugoslaviji i inostranstvu, uključujući klubove poput Borca, Šibenke i CSKA iz Moskve. Sa CSKA-om je osvojio dve titule šampiona Evrope u seniorskoj konkurenciji i tri juniorske Evrolige. Joksić je bio i aktivan u stvaranju kluba ČA 94, a takođe je radio u stručnom štabu Dušana Dude Ivkovića. Nakon uspešne karijere u inostranstvu, Joksić se vratio u Srbiju, gde i dalje radi sa mlađim kategorijama igrača.

VIDI VIŠE
RAŠKO BOJIĆ
Prvi pomoćnik koordinatora kampa

Raško Bojić je svoje sportske korake započeo trenirajući u Borcu u mladosti. On je takođe igrao za mlađe selekcije Zela i Javora, a njegov idol bio je Radmilo Mišović. Godine 1995. osvojio je prvo mesto na Državnom prvenstvu Srbije i Crne Gore u basketu 3 na 3, i bio proglašen dva puta za najboljeg igrača tog turnira. Nakon toga, postao je član B lige Košarkaškog saveza Srbije i Crne Gore, a potom i trener u Borcu, gde je tim osvojio titulu prvaka Košarkaškog saveza Srbije. Takođe, četiri puta je proglašen za najboljeg trenera od strane sportskih novinara i sportskog saveza grada Čačka.

VIDI VIŠE
VOJO POPOVIĆ
Drugi pomoćnik koordinatora kampa

Vojo Popović je istaknuti sportista koji je svoju karijeru započeo nastupajući za različite klubove poput Dragačeva, čačanskog Železničara i Borca, a takođe je proveo pet sezona u makedonskoj Strumici. Prešavši na trenersku poziciju, Vojo je počeo svoju trenersku karijeru u Železničaru, nakon čega je prešao u KK Mladost. Sa pionirskom selekcijom 1993. godišta, postao je prvak Srbije, a na prvenstvu Evrope u Moskvi osvojili su treće mesto. Takođe, postigao je značajne rezultate sa kadetskom selekcijom, zauzevši drugo i treće mesto u Srbiji sa igračima rođenim 1992. godine. Nedavno je dobio poziv iz Borca koji je rado prihvatio, jer veruje da se napredak igrača najbolje vidi kroz rad sa kadetskom selekcijom.

VIDI VIŠE
Goran Denić
Trener

Goran Denić, rođen 1962. godine, je istaknuti trener ženskih košarkaških klubova iz Čačka. Njegova trenerska karijera započela je 1990. godine u ŽKK Gradac (Čačak), gde je trenirao sve kategorije do 2005. godine. Od 2005. do 2011. godine bio je trener u ŽKK Moravac (Čačak), a od 2012. godine vodi ŽKK Ča Basket. Kao trener mlađih kategorija, Denić je osvajao medalje na završnim turnirima prvenstva tadašnje Srbije i Crne Gore, kao i na prvenstvima Srbije, dok je kao trener seniorki uspešno uvodio Gradac u 1. saveznu ligu u sezonama 1998/99 i 2002/03. U sezoni 2022/23, sa ŽKK Ča Basket, ostvario je plasman u 2. ligu Srbije. Njegov dugogodišnji rad i posvećenost unapređenju ženskog košarkaškog sporta u Čačku ostavili su značajan trag, stvarajući generacije uspešnih košarkašica.

VIDI VIŠE
Vojislav Branović
Trener

Voislav Branović je talentovani košarkaš i posvećeni trener sa bogatim iskustvom u srpskoj košarci. Svoju karijeru je započeo u mlađim selekcijama KK Yu32 i Mladost, gde je razvio osnovne veštine i ljubav prema sportu.  Kao junior, igrao je u juniorskoj ligi za Žele, a tokom seniorskih godina nastupao je u više klubova: B liga za Žele i Torlak, Prva srpska liga za Žele, Ča94 i Torlak, te Druga srpska liga za Ča94, Moravu i Ćupriju. Vojo je svoje znanje i iskustvo preneo na trenersku poziciju, gde je postigao značajne rezultate. Sa Moravom je osvojio Drugu srpsku ligu i tim uveo u viši rang. Kao trener juniora Ča 94, osvojio je treće mesto u međuregionalnoj ligi, dok su kadeti Ča 94 pod njegovim vođstvom osvojili prvo mesto u regionalnoj ligi i treće mesto na završnom turniru regiona. Njegov rad doprinosi razvoju mladih talenata i uspehu klubova u kojima je angažovan.

VIDI VIŠE
Đorđe Mićić
Zamenik direktora kampa

Đorđe je započeo košarkašku karijeru u mlađim kategorijama čačanskog Borca, gde je debitovao za prvi tim u sezoni 2003/04. Nakon sezone u Refleksu iz Železnika, vratio se u Borac 2005/06. i ubrzo prešao u FMP iz Železnika.  Sezonu 2008/09. je započeo u kiparskom Keravnosu, a završio u Igokei. Potom je igrao za Napredak Kruševac, nemački Oldenburg, i poljske timove Poznanj i Turov Zgoželec. Sezonu 2013/14. proveo je u bugarskom Levskom, a 2014/15. u Borcu i rumunskoj Krajovi. Poslednje dve sezone je odigrao u Borcu. Mićić je osvojio srebrnu medalju na Letnjoj univerzijadi 2007. i Kup Radivoja Koraća 2007. Bio je pomoćni trener prvog tima Borca iz Čačka, a sada je glavni trener ekipe Ča 94 Quantox.

VIDI VIŠE
Lazar Gojković
Trener

Lazar ima iza sebe završenu visoku sportsku i zdravstvenu školu i licencirani je trener Srbije. Na teren donosi pet godina iskustva vođenja timova u ženskoj košarci ali i godišnje iskustvo treniranja muške ekipe u KK Borac.

VIDI VIŠE
Miloš Pejanović
Trener

Popularni Pejo je cenjeni trener i autoritet među mladim košarkašima u čačanskim klubovima. Svoje prve košarkaške korake napravio je sa 10 godina u Železničaru, gde je prošao kroz sve mlađe selekcije. Njegova igračka karijera vodila ga je kroz klubove kao što su Smederevo, MZT Skoplje i Mogren iz Budve, a završio ju je 2012. godine. U Borcu je igrao pod trenerskom komandom Milovana Stepandića, a potom se posvetio trenerskoj karijeri. Kao trener kadeta Borca, u sezoni 2020-21, postao je prvak države. U sezoni 2022-23, kao trener juniora, odveo je tim do finala juniorskog prvenstva i osvojio srebrnu medalju.

VIDI VIŠE
Duška Nikitović
Trener

Duška Nikitović, rođena 1995. godine, košarkašica velikog talenta koja je igrala za nekoliko klubova, uključujući ŽKK Moravac (Čačak), KK Šumadija (Kragujevac), i KK Radnički (Kragujevac). Njeni sportski rezultati su impresivni, posebno u mlađim kategorijama. Tokom sezone 2010/11, kao članica ŽKK Moravac, osvojila je srebrnu medalju na prvenstvu Srbije za kadetkinje. Iste godine, predstavljala je Srbiju na Evropskom omladinskom olimpijskom festivalu (EYOF) u Turskoj (Trabzon), kao članica kadetske reprezentacije Srbije. Takođe, 2011. godine je učestvovala na Evropskom kadetskom prvenstvu u Italiji. U sezoni 2022/23, kao članica ŽKK Ča Basket, osvojila je prvo mesto u 1. Ženskoj regionalnoj ligi, čime je tim plasirala u nacionalni rang takmičenja, 2. ligu Srbije. Duška Nikitović je svojim talentom i zalaganjem značajno doprinela uspehu timova u kojima je igrala, potvrđujući svoje mesto među perspektivnim košarkašicama Srbije.

VIDI VIŠE
Miloš Šljivić
Trener

Miloš Šljivić je završio DIF i poseduje bogato iskustvo u košarci. Kao mlad igrač, prošao je kroz sve selekcije u Železničaru. Kao trener, tri godine je vodio mlađe selekcije u Železničaru, a dve godine bio pomoćni trener u Konstantinu iz Niša u KLS ligi. Od 2015. godine, radi kao trener mlađih selekcija u Borcu. Kao pomoćni trener pionira, osvojio je drugo mesto u Srbiji. Miloš je poznat po svom predanom radu s mladim talentima i doprinosu razvoju košarke.

VIDI VIŠE
Snežana Jovanović
Trener

Snežana je jedna od najboljih košarkašica Čačka svih vremena. Najveći uspesi čačanske ženske košarke vezani su za njeno igranje u KK Gradac, koji je 90-ih godina bio u samom vrhu jugoslovenske košarke. Igrala je s velikim uspehom u mnogim klubovima tadašnje Jugoslavije, ali i van njenih granica, te je bila i reprezentativka. Nakon bogate igračke karijere, Snežana je započela i uspešnu trenersku karijeru. Radila je sa ženskim ekipama u Vojvodini i Kuvajtu. Pre nekoliko godina se vratila u Čačak i sada predvodi mlađe pionire KK Mladost.

VIDI VIŠE
ACO BJELIĆ
Trener

Aco Bjelić je profesor fizičkog vaspitanja. Kao igrač, bio je kapiten kadetske reprezentacije stare Jugoslavije. Kao trener, bio je dugogodišnji pomoćnik u seniorskom timu Borca, istovremeno ostvarujući uspehe sa mlađim kategorijama Borca. Aco je jedan od retkih trenera koji se može pohvaliti vođenjem tri seniorska tima iz Čačka. Počevši od Borca u sezoni 2015/16, preko Mladosti, dok je u matičnom Želu proveo poslednje tri godine. Uz bogatu trenersku karijeru, od ove godine dodaje mu se i titula trenera ekipe 3x3 Čačak.

VIDI VIŠE
VUK OBRADOVIĆ
Trener

Vuk je kapiten svih mlađih kategorija Borca, počevši kao prateći pionir do izlaznog juniorskog staža, šest godina je bio kapiten i vođa svih ekipa. Direktno iz patika, u poslednjoj juniorskoj sezoni opredelio se za trenerski posao. U svojoj debitantskoj sezoni kao pomoćni trener kadetske ekipe Borca, Vuk je osvojio zlatnu medalju na prvenstvu države. U sezoni 2021/22 bio je vicešampion Srbije u kadetskoj i juniorskoj kategoriji kao pomoćni trener, a u sezoni 2022/23 priključen je seniorskom timu Borca kao Team Manager. Uporedo sa tim, od 2020. godine obavlja funkciju Upravnika Hale Borac, na kojoj se i trenutno nalazi.

VIDI VIŠE
ŽELJKO BUGARČIĆ
Trener

Željko je bio dugogodišnji igrač Železničara. Nakon igračke karijere, počeo je da se bavi trenerskim poslom kao pomoćnik Pece Petronijevića, a zatim je sam preuzeo kormilo Želovaca i sa uspehom vodio tim. Nakon ulaska u B ligu, tokom sezone postao je trener Ivanjice, gde je proveo tri godine. U toku sezone 2022/23, vratio se u Železničar i uspeo da zadrži tim u ligi, spasivši sezonu.

VIDI VIŠE
UROŠ MIJAILOVIĆ
Trener

Kao igrač, Uroš je nastupao u mlađim kategorijama Košarkaškog kluba Mladost iz Čačka, sa kojima je kao pionir bio prvak države 2007. godine u Novom Sadu. Kao kadet, dve godine kasnije na završnom turniru u Čačku osvojio je 3. mesto, a kao junior ponovo 3. mesto na završnom turniru u Vršcu 2011. godine. Tokom studija na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu, dve godine je kao trener radio u KK Sports World, gde je bio i trener gradskih selekcija u Košarkaškom savezu Novog Sada. Po završetku studija 2018. godine, Uroš se vratio  u rodni grad, gde je zadužen za Školu košarke i mlađe selekcije u KK Mladost. Sastavni je deo trenerske ekipe od samog osnivanja kampa.

VIDI VIŠE
IVAn ĐAJIĆ
Trener

Đaja radi kao trener pionirske selekcije u KK Borac. Nakon završetka juniorskog staža, počeo je kao pomoćni trener u KK Borac, a poslednjih 20 godina zadužen je za mlađe pionire i pionire kluba. Tokom svoje trenerske karijere, osvojio je brojne medalje: bronzanu medalju u sezoni 2007/2008, srebrnu medalju na pionirskom prvenstvu Srbije u sezoni 2021/2022, i bronzanu medalju na Mini Kupu Korac u sezoni 2022/2023.

VIDI VIŠE
Dejan Kolarević
Trener

Kolar je rođen u Čačku 1971. godine. Košarku je počeo da igra sa 11 godina u KK Železničar. Kao kadet prelazi u KK Borac, gde sa 17 godina debituje za prvi tim. Nakon toga igrao je za Takovo, Železničar i Dragačevo. Trenerskim poslom počeo je da se bavi 1998. godine u KK Mladost, gde je radio sa svim selekcijama. Od 2006. do 2009. godine vodio je prvi tim od druge srpske do prve B lige. 2005. godine sa pionirima Mladosti osvojio je drugo mesto u Srbiji i SCG, a 2011. sa juniorima osvojio treće mesto na prvenstvu Srbije. 2019. godine sa mlađim pionirima osvaja prvo mesto u takmičenju Basket4Kids, koje predstavlja nezvanično prvenstvo SFRJ. Od 2021. godine vodi mlađe kategorije KK Čačak 94. U prošloj sezoni sa kadetima Čačka 94 nastupao je u Triglav ligi Srbije. U periodu od 1993. do 2012. godine kao sportski novinar izveštavao je sa velikog broja međunarodnih sportskih događaja u zemlji i inostranstvu. Trenutno vodi juniorski tim KK Čačak 94. Svojim najvećim uspehom smatra armiju mladih od kojih su neki postali igrači, ali svi postali ljudi.

VIDI VIŠE
Petar Stefanović
Trener

Petar je košarku počeo da trenira u KK Mladost, gde je prošao sve selekcije. U seniorskoj košarci igrao je za Železničar, Čačak 94, OKK Ćuprija i Moravu. Trenerskim poslom počeo je da se bavi u Čačku 94, gde i sada radi sa mlađim kategorijama uz mentore Voja Popovića i Ratka Joksića.

VIDI VIŠE
LAZAR MARKOVIć
Trener

Lazar Marković je košarkaš sa desetogodišnjim iskustvom u profesionalnom sportu. Tokom svoje karijere igrao je za razne timove, uključujući Borac, Strumica, Mrkonjić Grad, Velika Plana, Sloga, Radnički Kragujevac, Zelezničar i Smederevska Palanka. Pored sportske karijere, Lazar je posvećen obrazovanju. Završio je Fakultet za sport i trenutno je na master studijama na DIF-u (Fakultet za sport i fizičko vaspitanje) u Novom Sadu. Lazar Marković je počeo da se bavi trenerskim poslom pre dve godine. Njegovo bogato iskustvo kao igrač i posvećenost obrazovanju sigurno doprinose njegovom uspehu u ovoj novoj ulozi.

VIDI VIŠE
Marko PetronijeviĆ
Trener

Marko Petronijević je rođen 1987. godine u Kosjeriću. Košarkom se bavio od malih nogu u svom rodnom gradu, a juniorske dane proveo je u Beogradu, igrajući za Dorćol i trenirajući sa OKK Beogradom i Crvenom Zvezdom. Prvu seniorsku sezonu vratio se u rodni kraj, nastupajući za Kosjerić u B ligi. Uspješno je igrao za mnoge klubove u regionu, uključujući Crnokosu Kosjerić, Slobodu Užice, i KK Zlatibor u B ligi. Igrao je par sezona KLS sa Slobodom i Kosjeriće, a najveći uspjeh postigao je kao kapiten Kosjerića, kada je tim ušao iz B lige u KLS i igrao Super ligu i završnicu Kupa Radivoja Koraća. Posljednjih godina nastupao je za KK Zlatar iz Nove Varoši, sa kojima je ušao u B ligu, te branio boje OKK Ćuprije, gdje je posljednje tri godine prvi trener ekipe koja nastupa u Prvoj srpskoj ligi i vodi mlađe selekcije. Završio je Fakultet za sport Univerziteta Union Nikola Tesla u Beogradu.

VIDI VIŠE

SARADNICI

Ana Mićić

Ana je diplomirani dijetetičar-nutricionista. Nakon završenih studija, iskustvo je stekla na VMA u Beogradu. Kasnije je radila u Atomskoj Banji i Studentskom centru u Čačku, a savetodavno je sarađivala i sa KK Borac. Trenutno je suvlasnik kompanije Eat to Fit, koja se bavi spremanjem celodnevnih zdravih obroka, između ostalog i za sportiste. Na našem kampu, Ana će se baviti pitanjima vezanim za ishranu i učestvovaće u rešavanju problema ukoliko neko dete ima posebne dijetetske režime.

VIDI VIŠE
Luka Filipović

Luka je diplomirao na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje kao diplomirani profesor fizičkog vaspitanja. Od 2012. godine radio je kao personalni trener u Čačku i Beogradu, kao i u školi plivanja. Od 2014. do 2019. godine radio je u policiji Abu Dabija, gde je bio zadužen za fizičku pripremu specijalnih jedinica policije Abu Dabija. Od 2020. godine radi kao nastavnik fizičkog vaspitanja.

VIDI VIŠE
Milena Đoković

Milena Djokovic je posvećena edukaciji i fizičkom razvoju mladih kroz različite sportske aktivnosti. Sa master diplomom sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, ona kombinuje svoje akademsko znanje sa praktičnim iskustvom kao profesorka u srednjoj školi i fitnes trenerka. Milena takođe vodi školu sporta za mališane predškolskog uzrasta, pružajući im priliku da se razvijaju kroz igru i fizičke aktivnosti. Njena posvećenost zdravlju i fitnesu proteže se i na rekreativne nastave i kampove za decu, koje organizuje poslednjih nekoliko godina. Kroz svoj rad, ona promoviše važnost fizičke aktivnosti i zdravog načina života među mladima.

VIDI VIŠE

POZNATI KOŠARKAŠI SRBIJE UZ KAMPERE

arrow up